Yleisökaivaus 2017 (ilmoittautuminen)

Pirkanmaan maakuntamuseo järjestää Pirkkalan Tursiannotkon rautakautisella asuinpaikalla yleisökaivauksen 12.7.-17.8.2017. Pirkkalan koululuokille on varattu mahdollisuus vierailla kaivauksella 18.8.-8.9.2017 (lisätietoa tältä sivulta).

Osallistuminen yleisökaivaukselle on ilmaista eikä aikaisempaa kokemusta arkeologisesta tutkimuksesta tarvita. Lapset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa. Myös lauantainta 15.7.2017 Pirkkalan muinaismarkkinoiden aikana kaivetaan.

Yleisökaivaus pähkinänkuoressa:

  • Aikaisempaa kokemusta arkeologisesta tutkimuksesta ei tarvita. Opastus sekä tarvittavat välineet löytyvät paikan päältä.
  • Päivittäinen kaivausaika on klo 9-14.30. Pukeutuminen sään mukaan (maata kaivaessa myös likaantuu). Omat eväät mukaan.
  • Kaivauspaikkoja on 10/päivä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan voi tulla yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Jos et pääsekään, muistathan peruuttaa varauksesi, jotta joku toinen kiinnostunut saa paikkasi.
  • Myös vierailijat ovat tervetulleita kaivaukselle. Vierailuajankohdat ovat tiistaista torstaisin klo 13-14. Vierailulle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. (Koululuokat ja isommat ryhmät voivat sopia vierailusta sähköpostitse osoitteessa pirkanmaan.maakuntamuseo@tampere.fi).

Ilmoittaudu kaivajaksi oheisella lomakkeella, tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse/puhelimitse: pirkanmaan.maakuntamuseo@tampere.fi (040 673 0784).